Nr. 43 din 25 noiembrie 2021
GALERIA FOTO A "CURIERULUI ARMATEI"

Publicaţie bilunară editată de Statul Major al Forţelor Terestre

Din viața de zi cu zi

 

Emoțiile debutului în viața de militar


Sergent-major Nicușor COMĂNESCU

orțile Batalionului 300 Infanterie Mecanizat㠄Sfântul Andrei” s-au redeschis pentru tinerii militari aflați la început de nouă provocare.
Luni, 18 octombrie, curtea unității gălățene a devenit, pentru aproximativ 7 săptămâni, căminul celor 18 soldați/gradați rezerviști voluntari, seria octombrie 2021. Acomodarea recruților la mediul cazon a decurs rapid și cu entuziasm. Încă din prima parte a zilei, aceștia au fost echipați cu ținuta militară și, tot în aceeași zi, au avut parte și de primele antrenamente la instrucție de front.


Miercuri, 20 octombrie, după doar două zile în care aceștia și-au însușit deprinderile de bază ale instrucției de front, în prezența comandantului Batalionului 300 Infanterie Mecanizat㠄Sfântul Andrei”, locotenent-colonelul Octavian Remus POPA, recruții rezerviști voluntari au trecut prin emoțiile ceremoniei înmânării armamentului, fiecare dintre aceștia primindu-și arma într-un cadru solemn și plin de însemnătate în viața oricărui militar.
În cadrul ceremoniei, comandantul unității, a urat mult succes, perseverență și dăruire noilor recruți la debutul acestui nou drum pentru ei și le-a vorbit soldaților și gradaților rezerviști voluntari despre importanța spiritului de coeziune, camaraderia de care trebuie să dea dovadă și întotdeauna să își amintească deviza unității: „Disciplină, Demnitate, Dăruire!”.
Un moment important pentru tinerii colegi ai Batalionului 300 Infanterie Mecanizat㠄Sfântul Andrei” a fost prezentarea Drapelului de Luptă. În cadrul activității, s-a dat citire descrierii și compunerii Drapelului de Luptă, istoriei unității și au fost prezentate misiunile internaționale la care unitatea a participat și au fost elogiați eroii martiri ai unității, care au luptat și s-au jertfit sub culorile Drapelului de Luptă al infanteriștilor gălățeni.
Mult succes în parcurgerea modului de instruire!

cap de pagina

Centrul Național de Instruire Permanentă a maiștrilor militari
și subofițerilor - educație pe baze noi
Elevii programelor de studii postliceale cu durata de unu, respectiv doi ani, din cadrul Forțelor Terestre române și a Comandamentului Logistic Întrunit sunt pregătiți în Centrul Național de Instruire Permanentă a maiștrilor militari și subofițerilor (CNIP), Pitești.
Aici, elevilor li se vor forma competențele esențiale de luptător și lider, în cadrul modulelor de pregătire militară generală și de conducere, de către subofițerii și maiștri militari instructori - permanenți și asociați.

EUFOR QUICK RESPONSE 21 Militarii Companiei 1 Rezervă Intermediară ALTHEA au executat pe data de 28 și 29 septembrie, extracții ale echipelor de legătură și observare (LOT), patrule de prezență și au interacționat cu populația locală din Livno, TO Bosnia și Herțegovina, conform scenariului exercițiului „EUFOR QUICK RESPONSE 21”. Pe teritoriul țării, 17 locuințe adăpostesc echipe de legătură și observare (LOT), care mențin legătura EUFOR cu populația și autoritățile locale. Personalul aflat la datorie, în una dintre aceste case, se afla în pericol, iar militarii români au intervenit, cu succes, pentru extracția în siguranță a acestora.

 


 


COPYRIGHT:
este autorizată orice reproducere, fără a percepe taxe, cu condiția indicării cu exactitate a numărului și a datei apariției publicației.
OPINIILE ȘI PĂRERILE
exprimate în articolele publicate sub semnătura autorilor au caracter strict personal și nu angajează în vreun fel răspunderea EDITORULUI sau a REDACŢIEI.
Web design ltc Ion Papaleț