Nr. 43 din 25 noiembrie 2021
GALERIA FOTO A "CURIERULUI ARMATEI"

Publicaţie bilunară editată de Statul Major al Forţelor Terestre

În linia întâi


Campionatul militar de orientare

Locotenent Radu PETROȘEL

entrul de Perfecționare Geniu și EOD ,,Panait Donici” din Râmnicu Vâlcea, a fost în perioada 15-18.10.2021, gazda Campionatului militar de orientare - etapa finală între instituțiile militare de învățământ.
Opt loturi sportive din instituțiile militare de învățământ: Academia Naval㠄Mircea cel Bătrân”, Academia Forțelor Aeriene „Henri Coandă”, Academia Tehnică Militar㠄Ferdinand I”, Institutul Medico-Militar din București, Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Terestre „Basarab I”, Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu“, Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene „Traian Vuia” și Școala de Instruire pentru Comunicații, Tehnologia Informației și Apărare Cibernetică s-au prezentat la start.

Fiecare lot a avut în componență patru sportivi și trei sportive, care au arătat capacitatea lor de orientare în pădurea din orașul Băile Govora.
Festivitatea de premiere s-a desfășurat la Centrul de Perfecționare Geniu și EOD ,,Panait Donici” în prezența șefului Serviciului Educație Fizică Militară din Statul Major al Apărării, colonel Cristian Pelea, șeful de stat major al Centrului de Perfecționare Geniu și EOD ,,Panait Donici”, locotenent-colonel Marius Gâju și a primarului orașului Băile Govora, domnul Mihai Mateescu.
Scopul acestei competiții a fost acela de a ierarhiza cele mai bune loturi sportive și de a-i selecționa pe cei mai buni militari pentru a face parte din lotul Armatei României, a declarat șeful Serviciului Educație Fizică Militară din Statul Major al Apărării, colonel Cristian Pelea.
Clasament individual masculin:
Locul 1 - Sd. sg. maj. Dobrișan Andrei - Academia Forțelor Aeriene „Henri Coand㔠Brașov;
Locul 2 - Elv. Bulz Dumitru - Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Terestre „Basarab I” Pitești;
Locul 3 - Sd. sg. Maricoiu Alin - Academia Tehnica Militar㠄Ferdinand I” București.
Clasament individual feminin:
Locul 1 - Sd.sg.maj. Zizeac Marinela - Academia Forțelor Aeriene „Henri Coand㔠Brașov;
Locul 2 – Sd. sg. Tiboacă Mihaela - Academia Tehnica Militar㠄Ferdinand I” București;
Locul 3 – Sd.sg.maj. Gherheș Irina - Academia Naval㠄Mircea cel Bătrân” Constanța.
Clasament echipe feminin:
Locul 1 - Școala Militară de Maiștri Mi­li­tari și Subofițeri a Forțelor Aeriene „Traian Vuia” Boboc;
Locul 2 - Școala Militară de Maiștri Militari și Su­bo­fi­țeri a Forțelor Terestre „Basarab I” Pitești;
Locul 3 - Institutul Medico-Militar din București;
Clasament echipe masculin:
Locul 1 - Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Terestre „Basarab I” Pitești;
Locul 2 - Academia Forțelor Aeriene „Henri Coand㔠Brașov;
Locul 3 - Academia Tehnica Militar㠄Ferdinand I” București;
Clasament general:
Locul 1 - Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Terestre „Basarab I” Pitești;
Locul 2 - Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene „Traian Vuia” Boboc;
Locul 3 - Academia Tehnica Militar㠄Ferdinand I” București;
Locul 4 - Academia Forțelor Aeriene „Henri Coandă" Brașov;
Locul 5 - Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu” Constanța;
Locul 6 - Institutul Medico-Militar din București;
Locul 7 - Academia Naval㠄Mircea cel Bătrân” Constanța;
Locul 8 - Școala de Instruire pentru Comunicații, Tehnologia Informației și Apărare Cibernetică Sibiu.
Felicitări tuturor participanților pentru rezultatele obținute și mult succes în competițiile viitoare!

 

Repere în cotidian Depunerea jurămân tului militar la Academia Forțelor Terestre În urmă cu două luni au ales un nou drum, cel al formării și in­stru­irii în Academia Forțelor Te­res­tre „Nicolae Bălcescu” din Si­biu, iar vineri, 22 octombrie, în pre­zența șefului Statului Major al For­țelor Terestre, general-maior Iu­lian Berdilă, studenții din anul I au depus jurământul de credință față de neam și țară, făcând, prin cu­vintele rostite, promisiunea so­lem­nă de a se închina crezului va­lo­rilor de necontestat: Patrie, Onoa­re, Datorie.
Situația epidemiologică actuală a făcut ca ceremonia să se des­fășoare în format restrâns, fără participarea rudelor și invita­ți­lor studenților, în conformitate cu măsurile stabilite privind prevenirea și limitarea infectării cu vi­rusul SARS CoV-2.
În linia întâiCampionatul militar de orientare Centrul de Perfecționare Geniu și EOD ,,Panait Donici” din Râmnicu Vâlcea, a fost în perioada 15-18.10.2021, gazda Campionatului militar de orientare - etapa finală între instituțiile militare de învățământ. Opt loturi sportive din instituțiile militare de învățământ: Academia Naval㠄Mircea cel Bătrân”, Academia Forțelor Aeriene „Henri Coandă”, Academia Tehnică Militar㠄Ferdinand I”, Institutul Medico-Militar din București, Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Terestre „Basarab I”, Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu“, Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene „Traian Vuia” și Școala de Instruire pentru Comunicații, Tehnologia Informației și Apărare Cibernetică s-au prezentat la start.

Eveniment Exercițiul Junction Strike 2021 Marți, 9 noiembrie, s-a desfășurat Ziua Distinșilor Vizitatori la exercițiului Forțelor pentru Operații Speciale JUNCTION STRIKE 2021, organizată la poligonul Sângiorgiu de Mureș. La activitate au participat ministrul apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, și șeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu. Alături de conducerea MApN, au mai fost prezenți și comandanți ai forțelor pentru operații speciale din țări aliate și partenere (Albania, Bulgaria, Georgia, Grecia, Macedonia de Nord, Marea Britanie, Portugalia, Polonia, Republica Moldova și Ungaria).

Repere în cotidian Ziua Veteranilor Ziua Veteranilor a fost instituită prin Legea nr.150/2014, privind modificarea și completarea OUG nr.82/2006 pentru recunoașterea meritelor personalului armatei participant la acțiuni militare și acordarea unor drepturi acestuia și urmașilor celor decedați.
Ziua de 11 Noiembrie a fost aleasă pentru simbolistica ei - intrarea în vigoare, la 11 noiembrie 1918, ora 11.00, a Armistițiului între Puterile Antantei și Germania, în urma căruia se punea capăt Primului Război Mondial și se creau condițiile necesare realizării, în țara noastră, a Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918.


 


COPYRIGHT:
este autorizată orice reproducere, fără a percepe taxe, cu condiţia indicării cu exactitate a numărului și a datei apariţiei publicaţiei.
OPINIILE ŞI PĂRERILE
exprimate în articolele publicate sub semnătura autorilor au caracter strict personal și nu angajează în vreun fel răspunderea EDITORULUI sau a REDACŢIEI.
Web design ltc Ion Papaleț