Nr. 40 din 31 august 2018
GALERIA FOTO A "CURIERULUI ARMATEI"

Publicaţie bilunară editată de Statul Major al Forţelor Terestre

Resursele succesului


Excelență în educație

inistrul Mihai Fifor s-a întâlnit cu șefii de promoție de la colegiile militare naționale.Cei cinci elevi care au fost șefi de promoție ai colegiilormilitare naționale, promoția intitulat㠄Centenarul Marii Uniri”, au fost felicitați pe 30 iulie, de către ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor, în cadrul unei ceremonii
care a avut loc la sediul M.Ap.N.

Ministrul Fifor le-a urat succes Teodorei Grecu, Alinei Andreea Gheorghe, Adinei Maria Vaman, Dalianei Maria
Moldovan și lui Alexandru Andrei Pușcașu, mulțumindu-le pentru rezultatele obținute. Sunteți vârfurile generației dumneavoastră și lucrul acesta trebuie să vă responsabilizeze, să vă facă să fiți conștienți de faptul că reprezentați un model și că, de  modul în care dumneavoastră veți evolua în carieră în perioada următoare, depinde foarte mult cum va arăta generația care vine din urmă. Întotdeauna ne construim identitatea raportându-ne la modele. Vă apreciez foarte mult, sunt mândru de voi și vă mulțumesc pentru efortul făcut, a spus ministrul Apărării Naționale.
La final, ministrul Fifor le-a oferit celor cinci absolvenți însemnele Ministerului Apărării Naționale, în semn de apreciere a rezultatelor obținute de-a lungul celor patru ani de studii liceale. Teodora Grecu a absolvit Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia cu media 9,77 și a fost admisă prima cu media 9,99 la Programul de studii Calculatoare și sisteme informatice pentru apărare și securitate națională a Academiei Tehnice Militare „Ferdinand I” din București. Preocupată îndeosebi de științele exacte, Teodora a participat și a obținut rezultate deosebite la olimpiadele școlare de fizică și de științele pământului (olimpiadă interdisciplinară a patru științe exacte - fizică, chimie, biologie și geografie).Alina Andreea Gheorghe, șefa de promoție a Colegiului Național Militar „Dimitrie Cantemir” din Breaza a avut, la finalul celor patru ani de studiu, media 9,95, obținând, în ultimii trei ani de școală, media 10. Pasionată de matematică, ea a câștigat numeroase premii în acest domeniu și a ales să continue studiile la Academia Tehnică Militară, secția Calculatoare și sisteme informatice pentru apărare și securitate națională. La Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc a fost înregistrată, în acest an, o premieră, doi elevi având aceeași medie după finalizarea celor patru ani de studiu. Astfel, cu 9,67, Adina Maria Vaman și Alexandru Andrei Pușcașu sunt șefii promoției Centenarul Marii Uniri la această instituție de învățământ. Pasiunea Adinei, limba engleză, i-a adus acesteia numeroase satisfacții la concursuri și olimpiade naționale Ea a optat pentru continuarea studiilor la aceeași facultate din cadrul Academiei Tehnice Militare ca și colegele mai sus menționate. Alexandru Andrei Pușcașu a înregistrat rezultate remarcabile la concursurile și olimpiadele școlare de matematică și a fost admis primul, cu media 9,95, la Programul de studii Aeronave și motoare de aviație a Academiei Tehnice Militare. Daliana Maria Moldovan, șefa de promoție a Colegiului Național Militar „Tudor Vladimirescu” din Craiova, a renunțat, în clasa a X-a, la Liceul Teoretic Petru Maior din Ocna Mureș pentru a se transfera la nou-înființatul (la acea vreme) colegiu militar. Media cu care a absolvit cei patru ani de studiu a fost 9,66, iar la finalul clasei a XII a i s-a acordat Premiul „General de divizie Florin Țenescu” (șef de promoție în 1902). Daliana Maria este „boboc” la Academia Naval㠄Mircea cel Bătrân” din Constanța, Facultatea de Inginerie Marină, specializarea Navigație, hidrografie și echipamente navale, unde a fost admisă cu media 9,50. Titlul de șef de promoție certifică temeinicia pregătirii îmbinată cu tactul pedagogic al cadrelor didactice și calitatea actului instructiv-educativ.
Performanță și valoare, efort și dăruire, pasiune și devotament, aspirație spre ideal și eficiență practică -sunt termeni definitorii ai demersului educațional promovat de Colegiul Național Militar ,,Dimitrie Cantemir”, instituție care, în cei 106 ani de existență, a străbătut un drum plin de împliniri presărat cu realizări și succese, punând în lumină puterea creatoare și sârguința celor implicați în procesul instructiv-educativ: profesori, cadre militare, elevi și părinți.

cap de pagina

Jurnal de misiuneIulie,29.Seara trecută, când soarele se ascundea după munți, un avion a adus în Afganistan ducele grai ardelenesc.
Pe pista bazei militare din Kandahar au sosit primii „Șoimi ai Carpaților”, bistrițenii pe care îi așteptam cu atâta nerăbdare, pentru că zecile de bărbați cu accentul lui Ilarion Ciobanu ne dau semnalul că începem să terminăm misiunea.

Excelență în educațieMinistrul Mihai Fifor s-a întâlnit cu șefii de promoție de la colegiile militare naționale. Cei cinci elevi care au fost șefi de promoție ai colegiilor militare naționale, promoția intitulat㠄Centenarul Marii Uniri”, au fost felicitați pe 30 iulie, de către ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor, în cadrul unei ceremoniicare a avut loc la sediul M.Ap.N.

 

 


 


COPYRIGHT:
este autorizată orice reproducere, fără a percepe taxe, cu condiția indicării cu exactitate a numărului și a datei apariției publicației.
OPINIILE ŞI PĂRERILE
exprimate în articolele publicate sub semnătura autorilor au caracter strict personal și nu angajează în vreun fel răspunderea EDITORULUI sau a REDACȚIEI.
Web design ltc Ion Papaleț