Nr. 37 din 25 aprilie 2017
GALERIA FOTO A "CURIERULUI ARMATEI"

Publicaţie bilunară editată de comandamentul Brigăzii 1 Mecanizate "Argedava"

Lumea azi


Elevii de la Breaza au urcat la Batalionul 21 VM

Locotenent Mircea ALDA

data de 21 martie a.c., Batalionul 21 Vânători de Munte „General Leonard Mociulschi” a primit vizita elevilor de la Colegiul Militar Național „Dimitrie Cantemir”, din Breaza, activitate cuprinsă în cadrul programului „Armata, o Școală Altfel”.

Desfășurătorul zilei a prevăzut mai multe puncte interesante, dar, pentru început, în incinta comandamentului unității predelene, locotenet-colonelul Cristian Tiberiu Cristescu, comandant al batalionului, a prezentat un scurt istoric al vânătorilor de munte. Momentul a fost urmat de vizitarea Sălii de Tradiții, acolo unde istoria militarilor cu beretă verde prinde viață prin fotografii, documente sau artefacte.
Elevii militari de la Breaza s-au deplasat apoi pe platoul unității unde au putut vedea standurile cu tehnică și armament, dar și panoul de alpinism. Atracția principală a constat în exercițiul demonstrativ executat de către vânătorii de munte la stânca artificială. Nu mai prejos a fost și provocarea lansată elevilor de a se cățăra chiar ei, pentru prima dată, pe stâncă..

 

 

 

cap de pagina

Centrul de Excelență NATO pentru Luptă Montană, la PredealÎn perioada 28-29 martie 2017, Baza de Instruire pentru Vânători de Munte „Bucegi” și Batalionul 21 Vânători de Munte „General Leonard Mociulschi” au primit vizita unei delegații din cadrul Centrului de Excelență NATO pentru Luptă Montană, delegație condusă de locotenent-colonel Drazen Komadina. Din această delegație au mai făcut parte locotenent-colonelul Herbert Krassnitzer și maiorul Igor Brimar.

Elevii de la Breaza au urcat la Batalionul 21 VMÎn data de 21 martie a.c., Batalionul 21 Vânători de Mun­te „General Leonard Mociulschi” a primit vizita ele­vi­­lor de la Colegiul Militar Național „Dimitrie Cantemir”, din Breaza, activ­i­ta­­te cuprinsă în cadrul programului „Ar­ma­­ta, o Școală Altfel”.

Exercițiul „Dynamic Front II” În perioada 26 februarie - 10 martie, un detașament format din 20 de militari aparținând forțelor terestre române, din cadrul Brigăzii 8 LAROM „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, a participat, la Centrul de Simulare Multinațional Întrunit (Joint Multinational Simulation Center) din Grafenwoehr, Germania, la exercițiul „Dynamic Front II”.

 COPYRIGHT:
este autorizată orice reproducere, fără a percepe taxe, cu condiţia indicării cu exactitate a numărului și a datei apariţiei publicaţiei.
OPINIILE ŞI PĂRERILE
exprimate în articolele publicate sub semnătura autorilor au caracter strict personal și nu angajează în vreun fel răspunderea EDITORULUI sau a REDACŢIEI.
Web design ltc Ion Papaleț