Nr. 37 din 25 aprilie 2017
GALERIA FOTO A "CURIERULUI ARMATEI"

Publicație bilunară editată de comandamentul Brigăzii 1 Mecanizate "Argedava"

Din viața de zi cu zi

Centrul de Instruire pentru Tancuri și Auto
Centrul de Excelență NATO pentru Luptă Montană,
la Predeal

Locotenent Mircea ALDA

perioada 28-29 martie 2017, Baza de Instruire pentru Vânători de Munte „Bucegi” și Batalionul 21 Vânători de Munte „General Leonard Mociulschi” au primit vizita unei delegații din cadrul Centrului de Excelență NATO pentru Luptă Montană, delegație condusă de locotenent-colonel Drazen Komadina. Din această delegație au mai făcut parte locotenent-colonelul Herbert Krassnitzer și maiorul Igor Brimar.

Activitatea a avut ca principal scop dezvoltarea și întărirea relațiilor de cooperare militară între Armata României și celelalte țări membre ale Centrului de Excelență NATO și apare în contextul aderării țării noastre la centru.
Ziua de 28 martie a constat în vizita delegației la Baza de Instruire pentru Vânători de Munte „Bucegi”, unde delegația a putut urmări sistemul de instruire al vânătorilor de munte, cursurile din planul educațional al bazei de instruire, precum și logistica didactică care include sălile de clasă, sălile de specialitate și locurile de instrucție.
În ziua de 29 martie, delegația a vizitat Batalionul 21 Vânători de Munte „General Leonard Mociulschi”, unde militarii au urmărit un briefing în Sala de festivități a batalionului și o prezentare de tehnică și armament ce a avut loc pe platoul unității. Activitatea a continuat cu un exercițiu demonstrativ de alpinism și tactică în poligonul Cheile Râșnoavei, ce a fost organizat de Compania 3 Vânători de Munte, condusă de locotenent George Grosu.
La finalul exercițiului, locotenent-colonelul Herbert Krassnitzer a ținut să mulțumească militarilor pentru profesionalismul de care au dat dovadă, mărturisind faptul că a rămas impresionat de întregul exercițiu și de lejeritatea, siguranța și rapiditatea cu care vânătorii de munte execută procedeele de alpinism.

 

cap de pagina

Centrul de Excelență NATO pentru Luptă Montană, la PredealÎn perioada 28-29 martie 2017, Baza de Instruire pentru Vânători de Munte „Bucegi” și Batalionul 21 Vânători de Munte „General Leonard Mociulschi” au primit vizita unei delegații din cadrul Centrului de Excelență NATO pentru Luptă Montană, delegație condusă de locotenent-colonel Drazen Komadina. Din această delegație au mai făcut parte locotenent-colonelul Herbert Krassnitzer și maiorul Igor Brimar.

Elevii de la Breaza au urcat la Batalionul 21 VMÎn data de 21 martie a.c., Batalionul 21 Vânători de Mun­te „General Leonard Mociulschi” a primit vizita ele­vi­­lor de la Colegiul Militar Național „Dimitrie Cantemir”, din Breaza, activ­i­ta­­te cuprinsă în cadrul programului „Ar­ma­­ta, o Școală Altfel”.

Exercițiul „Dynamic Front II” În perioada 26 februarie - 10 martie, un detașament format din 20 de militari aparținând forțelor terestre române, din cadrul Brigăzii 8 LAROM „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, a participat, la Centrul de Simulare Multinațional Întrunit (Joint Multinational Simulation Center) din Grafenwoehr, Germania, la exercițiul „Dynamic Front II”.

 


 


COPYRIGHT:
este autorizată orice reproducere, fără a percepe taxe, cu condiția indicării cu exactitate a numărului și a datei apariției publicației.
OPINIILE ȘI PĂRERILE
exprimate în articolele publicate sub semnătura autorilor au caracter strict personal și nu angajează în vreun fel răspunderea EDITORULUI sau a REDACŢIEI.
Web design ltc Ion Papaleț