Nr. 40 din 31 august 2018
GALERIA FOTO A "CURIERULUI ARMATEI"

Publicație bilunară editată de Statul Major al Forţelor Terestre

Kaki 100%

Craiova

Vizită de lucru

 

Colonel Ion PAPALEȚ

inistrul Apărării Naționale, Mihai Fifor și șeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă, au efectuat pe data de 8 august o vizită de lucru la sediul Brigăzii Multinaționale Sud-Est, unde le-au fost prezentați pașii ce trebuie urmați spre atingerea capacitații finale de la sfârșitul acestui an. Reprezentanții din cadrul MApN s-au deplasat ulterior la sediul Colegiului Național Militar „Tudor Vladimirescu”, unde au discutat, cu echipele de conducere ale celor cinci colegii naționale militare, propunerile pentru îmbunătățirea calității învățământului militar preuniversitar.

Programul a continuat cu vizite de informare la unitățile militare din zona Făcăi și la Spitalul Clinic de Urgență Militar ,,Dr. Ștefan Odobleja”. Comandamentul Brigăzii Multinaționa le Sud-Est (HQ MN BDE-SE), parte componentă a Structurii de Forțe NATO, HQ MN BDE-SE se află sub comanda operațională a Comandamentului Suprem al Forțelor Aliate din Europa, controlul operațional fiind exercitat de Comandamentul Aliat Întrunit de la Napoli, prin Comandamentul Multinațional de Divizie Sud-Est (MND-SE) de la București. „Am trecut în revistă, împreună cu șeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă, și cu șefii structurilor centrale care mă însoțesc, stadiul îndeplinirii obiectivelor asumate de România în operaționalizarea acestui important comandament aliat înființat în 2017 pe teritoriul țării noastre”, a precizat Mihai Fifor.
Odată cu apropiata atingere a Capacității Finale, prevăzută pentru toamna acestui an, Comandamentul Brigăzii Multinaționale de la Craiova va asigura o capabilitate ridicată de a comanda forțe dislocate în regiunea de Sud-Est a granițelor NATO, cu o importantă contribuție la apărarea colectivă a Alianței. Brigada va fi în măsură să asigure comanda și controlul unei operații NATO de tip Articol 5 - Apărare Colectivă, pentru a contribui în acest fel la consolidarea flancului sud estic al Alianței, la securitatea teritoriului și populației statelor membre. ,,Din discuțiile purtate cu echipa de comandă multinațională a HQ MN BDE-SE, reiese foarte clar că lucrurile sunt în graficul și în evoluția așteptate”, a mai spus ministrul Apărării Naționale.
Acest comandament va asigura și integrarea operațională deplină a Brigăzii Multinaționale de la Craiova. La
Summit-ul NATO de la Bruxelles, România și-a îndeplinit obiectivele legate de agenda care s-a aflat în dezbaterea liderilor aliați, reușind să impunem Regiunea Mării Negre drept un subiect distinct de dezbatere și planificare
pentru aliați și, la fel de important, acceptarea ofertei țării noastre de a găzdui un comandament de nivel corp de armată. Prin astfel de măsuri, România se afirmă cu toată hotărârea, ca un adevărat pol de stabilitate pe flancul estic
al alianței și demonstrează adeziunea la valorile comune care definesc Alianța Nord Atlantică”, a explicat ministrul
Mihai Fifor.

 

 

cap de pagina

Kaki 100 Ceremonia de acordare a gradelor de ofițer promoției „Centenarul Marii Uniri” După trei ani în care au adăugat trese pe epoleții personalității lor, au mărșăluit și și-au oțelit brațul și inima, cei 238 de absolvenți ai promoției „Centenarul Marii Uniri” ai Academiei Forțelor Terestre au trăit vineri, 27 iulie, bucuria reușitei prin trecerea la noul statut, cel de ofițer.
Ceremonia militară de acordare a gradelor s-a desfășurat pe platoul instituției, iar alături de cei mai tineri ofițeri ai Armatei României s-au aflat ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor, șeful Statului Major al Apărării, general Nicolae Ciucă, șeful Statului Major al Forțelor Terestre, general- maior Ovidiu-Liviu Uifăleanu, oficialități publice locale și centrale, cadrele didactice și instructorii care le-au ghidat pașii, părinți și rude.
Kaki 100 Vizită de lucru Ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor și șeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă, au efectuat pe data de 8 august o vizită de lucru la sediul Brigăzii Multinaționale Sud-Est, unde le-au fost prezentați pașii ce trebuie urmați spre atingerea capacitații finale de la sfârșitul acestui an. Reprezentanții din cadrul MApN s-au deplasat ulterior la sediul Colegiului Național Militar „Tudor Vladimirescu”, unde au discutat, cu echipele de conducere ale celor cinci colegii naționale militare, propunerile pentru îmbunătățirea calității învățământului militar preuniversitar.

Kaki 100 Olimpiada de vară a sportului militar liceal!În perioada 19-24 ma i2018, Statul Major al ForțelorTerestre a organizat la Colegiul Național Militar„Mihai Viteazul” din Alba Iulia cea de-a 46-a ediție a„Olimpiadei de vară a sportului militar liceal”.Competiție sportivă de tradiție,aceasta reunește la start, în fiecare an, loturile colegiilor militare din țară care, pe parcursul unei săptămâni, au trecut de la disciplinele reale și umane la cele sportive,unde și-au cuantificat aptitudinileși pregătirea fizică pe terenurile de baschet, handbal,volei, în poligonul de tir și pe pista atletism numai.

 

 

 


 


COPYRIGHT:
este autorizată orice reproducere, fără a percepe taxe, cu condiția indicării cu exactitate a numărului și a datei apariției publicației.
OPINIILE ȘI PĂRERILE
exprimate în articolele publicate sub semnătura autorilor au caracter strict personal și nu angajează în vreun fel răspunderea EDITORULUI sau a REDACŢIEI.
Web design ltc Ion Papaleț