Nr. 41 din 12 mai 2019
GALERIA FOTO A "CURIERULUI ARMATEI"

Publicație bilunară editată de Statul Major al Forţelor Terestre

Kaki 100%


Deschiderea
exercițiului „Resolute Castle 2019”

 

Plutonier Cristian ALDESCU

iercuri, 24 aprilie, pe platoul Centrului Național de Instruire Întrunit㠄Getica” din Cincu, a avut loc ceremonia de deschidere a Exercițiului „Resolute Castle 2019”. Pentru al cincilea an consecutiv, Brigada 10 Geniu „Dunărea de jos”, sprijinită de structuri de geniu din Diviziile 2 și 4 Infanterie, va executa, împreună cu militari americani din Garda Națională a statului Carolina de Sud, în perioada aprilie - septembrie, lucrări de infrastructură și amenajare a platformelor de instrucție în poligonul aparținând Centrului Național de Instruire Întrunit㠄Getica”.

Lucrările dezvotate prin intermediul exercițiului anual „Resolute Castle” reprezintă un proiect în cadrul European Reasurance Initiative (ERI) executat de partenerul ame­rican, în cooperare cu structuri de geniu din Forțele Terestre Române. Schimbul de experiență, prin folosirea de către militari a tehnicilor specifice de lucru, utilizarea în comun a tehnicii de geniu, lucrul după un proiect unic pentru militarii ambelor state implicate, constituie argumente care definesc standardizarea instrucției pe linie de geniu a structurilor NATO. „Resolute Castle” 2019 își propune să crească nivelul interoperabilității prin instruire continuă și prin punerea în aplicare a unor soluții inovatoare la probleme genistice comune. Activitatea permite mobilizarea rapidă de forțe și demonstrarea capacității de descurajare într-un mediu complex de securitate.
Festivitatea de deschidere a exercițiului s-a desfășurat în prezența doamnei general-maior Miyako Schanely, comandantul Comandamentului 416 TEC, și a comandantului Diviziei 2 Infan­te­rie „Getica”, generalul-maior Gheorghiță Vlad.
Într-un cadru sugestiv, împresurat de vehicule militare de geniu, subunitățile participante la exercițiu au fost trecute în revistă de invitații militari și civili ce au răspuns prezent invitațiilor înmânate de organizatorii activității. Comandantul Centrului Național de Instruire Întrunit㠄Getica”, colonel Cătălin Ticulescu a deschis seria de discursuri, reamintind celor prezenți desfășurarea exemplară a exercițiului în anii precedenți. „Povestea exercițiului multinațional „Resolute Castle” continuă”, conchidea ofițerul.
În încheierea ceremoniei, comandantul Diviziei 2 Infanterie „Getica”, generalul-maior Gheorghiță Vlad, a mulțumit tuturor celor implicați în planificarea și organizarea acestui exercițiu și a transmis militarilor, prezenți efectiv pe câmpul de instrucție, mult succes în îndeplinirea în totalitate a obiectivelor pe care și le-au propus. „Sunt deosebit de încântat să particip astăzi la ceremonia de deschidere a exercițiului „Resolute Castle” 2019. Sunt convins că și în acest an, militarii români vor coopera foarte bine cu partenerii americani, iar beneficiul comun al tuturor participanților va fi acela că lucrând împreună la proiecte de infrastructură comune, vă veți cunoaște mai bine, vă veți îmbunătăți deprinderile și veți contribui decisiv la întărirea cooperării și încrederii reciproce”.

cap de pagina

Kaki 100 „Resolute Castle 2019” Lucrările dezvoltate prin intermediul exercițiului anual „Resolute Castle” reprezintă un proiect în cadrul European Reasurance Initiative (ERI) executat de partenerul american, în cooperare cu structuri de geniu din Forțele Terestre Române. Schimbul de experiență, prin folosirea de către militari a tehnicilor specifice de lucru, utilizarea în comun a tehnicii de geniu, lucrul după un proiect unic pentru militarii ambelor state implicate, constituie argumente care definesc standardizarea instrucției pe linie de geniu a structurilor NATO. „Resolute Castle” 2019 își propune să crească nivelul interoperabilității prin instruire continuă și prin punerea în aplicare a unor soluții inovatoare la probleme genistice comune.

Kaki 100 Vigorous Warrior Exercițiile Vigorous Warrior sunt singurele exerciții medicale ale NATO, organizate bianual de către Centrul NATO de Excelență pentru Medicina Militară (CO MILMED COE, Budapesta, Ungaria) și o națiune gazdă voluntară. Obiectivul exercițiului este verificarea interoperabilității Aliaților, compatibilitatea sistemelor medicale militare și civile, sistemul C41 Medical și verificarea evacuării medicale. Activitățile de instruire desfășurate în comun demonstrează determinarea și forța aliaților de a asigura securitatea fiecărei națiuni din NATO și a Alianței în integralitatea sa.

Kaki 100 Exercițiul de comunicații și informatică ,,Comex III”În luna aprilie, în cadrul Forțelor Terestre, s-a desfășurat exercițiul tehnic de comunicații și informatică ,,Commex III”, cu participarea tuturor structurilor și specialiștilor de comunicații și informatică ce vor asigura transmiterea datelor pe timpul exercițiului „Saber Guardian 2019”, din luna iunie.
Pe timpul acestui exercițiu, ca și în cazul celor precedente, s-au verificat posibilitățile de realizare a legăturilor și modul de lucru cu tehnica de ultimă generație, achiziționată și pusă în funcțiune pentru planificarea, realizarea și controlul structurilor de forțe naționale și NATO.COPYRIGHT:
este autorizată orice reproducere, fără a percepe taxe, cu condiția indicării cu exactitate a numărului și a datei apariției publicației.
OPINIILE ŞI PĂRERILE
exprimate în articolele publicate sub semnătura autorilor au caracter strict personal și nu angajează în vreun fel răspunderea EDITORULUI sau a REDACŢIEI.
Web design ltc Ion Papaleț