Nr. 40 din 31 august 2018
GALERIA FOTO A "CURIERULUI ARMATEI"

Publicație bilunară editată de Statul Major al Forţelor Terestre

Kaki 100%


Ceremonia de acordare a gradelor de ofițer
promoției „Centenarul Marii Uniri”

 

Elena ANDREI
Foto: Elena ANDREI și Cosmin ROMAN

upă trei ani în care au adăugat trese pe epoleții personalității lor, au mărșăluit și și-au oțelit brațul și inima, cei 238 de absolvenți ai promoției „Centenarul Marii Uniri” ai Academiei Forțelor Terestre au trăit vineri, 27 iulie, bucuria reușitei prin trecerea la noul statut, cel de ofițer. Ceremonia militară de acordare a gradelor s-a desfășurat pe platoul instituției, iar alături de cei mai tineri ofițeri ai Armatei României s-au aflat ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor, șeful Statului Major al Apărării, general Nicolae Ciucă, șeful Statului Major al Forțelor Terestre, general-maior Ovidiu-Liviu Uifăleanu, oficialități publice locale și centrale, cadrele didactice și instructorii care le-au ghidat pașii, părinți și rude.

Efortul depus și rezultatele obținute pe parcursul anilor de studiu din instituția noastră au fost recompensate în această zi unică din viața unui student militar, astfel că, cei12 absolvenți clasați pe locul I, pe specializări universitare, arme și specialități militare au primit premii și diplome de merit.
Primul care i-a felicitat a fost șeful Statului Major al Forțelor Terestre, general-maior Ovidiu-Liviu Uifăleanu, care le-a oferit diplome de merit absolvenților clasați pe locul I.
Șeful promoției 2018 al Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu, sublocotenent Sorina-Denisa Potcovaru, cea care s-a clasat cu media 9,73, prima la specializarea universitară Administrație publică, specialitatea militară Intendență, a primit din partea șefului Statului Major al Apărării, general Nicolae Ciucă, Emblema de merit „Știință militar㔠clasa a II-a și Emblema de Onoare a Statului Major al Apărării, oferind, de asemenea, diplome de merit pentru ceilalți absolvenți clasați pe locul I.
Ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor a oferit Stiletul personalizat și i-a felicitat pe ceilalți absolvenți care au obținut rezultate foarte bune la examenul de licență și pe parcursul anilor de studiu.
Subinspector de penitenciare Florin-Cristian Gligăneanu, absolvent clasat cu media 8,21, primul la specialitatea militară Finanțe-contabilitate, a fost premiat de către directorul general adjunct din cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor, comisar șef Ioana Morar. La Serviciul Român de Informații s-a clasat pe locul I, cu media 8,76, sublocotenent Ioana Cruciat, fiind premiată de către locțiitorul șefului Direcției Generale Management Resurse Umane și Organizare din Serviciul Român de Informații, colonel Adrian Ionică. La Ministerul Afacerilor Interne s-a clasat pe locul I, cu media 9,42, subinspector Mihai-Mircea Farcaș. Diploma de merit i-a fost oferită de Directorul general adjunct al Direcției Generale Management Resurse Umane din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, comisar șef de poliție Valentin Minoiu. După încheierea ceremonialului, sublocotenentul Ion Ștefănoaia, de față cu toți cei prezenți și susținut de colegii săi, a cerut-o în căsătorie pe iubita sa, iar, cu emoții în glas, tânăra a dat răspunsul mult așteptat de proaspătul absolvent. Felicitări tuturor absolvenților! Pașii să vă poarte spre cele mai frumoase și mai performante cariere!
SEMPER UNA!

 

Kaki 100 Ceremonia de acordare a gradelor de ofițer promoției „Centenarul Marii Uniri” După trei ani în care au adăugat trese pe epoleții personalității lor, au mărșăluit și și-au oțelit brațul și inima, cei 238 de absolvenți ai promoției „Centenarul Marii Uniri” ai Academiei Forțelor Terestre au trăit vineri, 27 iulie, bucuria reușitei prin trecerea la noul statut, cel de ofițer.
Ceremonia militară de acordare a gradelor s-a desfășurat pe platoul instituției, iar alături de cei mai tineri ofițeri ai Armatei României s-au aflat ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor, șeful Statului Major al Apărării, general Nicolae Ciucă, șeful Statului Major al Forțelor Terestre, general- maior Ovidiu-Liviu Uifăleanu, oficialități publice locale și centrale, cadrele didactice și instructorii care le-au ghidat pașii, părinți și rude.
Kaki 100 Vizită de lucru Ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor și șeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă, au efectuat pe data de 8 august o vizită de lucru la sediul Brigăzii Multinaționale Sud-Est, unde le-au fost prezentați pașii ce trebuie urmați spre atingerea capacitații finale de la sfârșitul acestui an. Reprezentanții din cadrul MApN s-au deplasat ulterior la sediul Colegiului Național Militar „Tudor Vladimirescu”, unde au discutat, cu echipele de conducere ale celor cinci colegii naționale militare, propunerile pentru îmbunătățirea calității învățământului militar preuniversitar.

Kaki 100 Olimpiada de vară a sportului militar liceal!În perioada 19-24 ma i2018, Statul Major al ForțelorTerestre a organizat la Colegiul Național Militar„Mihai Viteazul” din Alba Iulia cea de-a 46-a ediție a„Olimpiadei de vară a sportului militar liceal”.Competiție sportivă de tradiție,aceasta reunește la start, în fiecare an, loturile colegiilor militare din țară care, pe parcursul unei săptămâni, au trecut de la disciplinele reale și umane la cele sportive,unde și-au cuantificat aptitudinileși pregătirea fizică pe terenurile de baschet, handbal,volei, în poligonul de tir și pe pista atletism numai.


 


COPYRIGHT:
este autorizată orice reproducere, fără a percepe taxe, cu condiția indicării cu exactitate a numărului și a datei apariției publicației.
OPINIILE ŞI PĂRERILE
exprimate în articolele publicate sub semnătura autorilor au caracter strict personal și nu angajează în vreun fel răspunderea EDITORULUI sau a REDACŢIEI.
Web design ltc Ion Papaleț